Massageterapi, MET og MFR

Hvad der sker der lige nu hos Fokus på Kroppen.

Massageterapi.

Sidste år uddannede jeg mig som massage terapeut. Her lærte jeg meget mere end den massage som jeg allerede kan. Som massage terapeut arbejder jeg med mere end blot de enkelte muskler og tager udgangspunkt i kroppen som et hele. Hvis det gør ondt et sted så kompenserer man automatisk et andet sted i kroppen og derfor er det vigtigt med en behandling, der kommer hele vejen rundt.

I den forbindelse arbejder jeg, udover massage, også med MET som er muskel energi teknik samt MFR som er frigørelse af bindevævet.

MET.

Muskel energi teknik er en teknik, hvor klienten med muskelspænding og vejrtrækning selv er aktiv som en del af behandlingen. MET er en enkel men meget effektiv metode som kan anvendes til afspænde og fjerne smerter i muskler. MET udnytter at klientens egen muskelaktivitet hæmmer spændingen i den muskel, der skal behandles. Behandling med MET kan rette fejlstillinger i led som giver problemer.

MFR.

MFR, Myofacial Release, er stræk og frigørelse af kroppens fascier. Fascier eller bindevæv er det der holder kroppen sammen og findes overalt i kroppens muskler, muskelfibre, sener eller hudlag samt på knoglerne. Nyere forskning har vist at bindevævets tilstand har en meget stor betydning for kroppens velbefindende. Optimalt skal bindevævet være løst så kroppens led og muskler kan bevæge sig frit. Hvis bindevævet er for stramt eller hårdt vil det give smerter i muskler eller led når man bevæger sig. MFR er en forholdsvis enkel og blid metode som giver øjeblikkelig afstresning og smertelindring.