Bindevævsmassage

Bindevævsmassage.

Bindevævsmassage som jeg udfører det, er en blid massage form, hvor jeg bearbejder bindevævet i stedet for den enkelte muskel. Teknikkerne jeg anvender, er de samme som ved Wellness massage og MFR, Myofacial Release. Jeg anvender således ikke sugekopper som ellers er den traditionelle metode.

Bindevævs systemet er de dybe og de mellemste lag i huden men også sener og ledbånd samt den levende hinde, der dækker både knogler og muskler. Inde i musklerne er der også bindevæv, idet musklerne er organiseret i mange forskellige lag.

Massage af bindevævet er således mere omfattende end blot massage af muskler. Der er lang mere at håndtere og her gælder det først og fremmest om at finde de strammer steder. Vha. test og palpering finder jeg disse steder som er der hvor bindevævet er ”limet” for meget sammen til kroppens andre vævstyper. Der hvor kroppens bevægelighed er hæmmet med smerter til følge.

Bindevævsmassage påvirker det autonome nervesystem og derfor kan det give en længere varende virkning da klienten i nogle tilfælde selv, via egen afspændingsrespons bidrager til afspændingen af bindevævet.