Behandling af arvæv

Behandling af arvæv.

Arvæv er bindevæv som har til opgave at ”lime” kroppen sammen igen efter en skade eller en operation. Alle ved at der dannes arvæv når et sår heler. Men det er ikke alle der ved at mens arret heler, så skal det masseres dagligt.

Dette er for at undgå at arvævet vokser for fast sammen og skaber adhærencer, der kan give problemer for de forskellige vævstypers bevægelighed imellem hinanden. Adhærencer er naturlige men kan være for voldsomme og mærkes som fortykket hud eller arvæv, der sidder fast under huden. Adhærencer hæmmer bevægeligheden og kan give smerter ved og omkring arret.

Adhærencer kan selvom de er vokset sammen, stadig masseres vha. dyb tværmassage som faktisk ødelægger vævet lidt, hvorefter kroppen selv vil forsøge at reparere det og genskabe en bedre bevægelighed imellem de forskellige vævstyper.

Massage af arvæv.

Start med massage af dit arvæv lige så snart at det er muligt. Slap af og tag dig god tid, det kan være ømt i starten.

Du starter med at massere i cirkulære bevægelser og herefter strækker du arvævet på langs og på tværs. Og når vævet er varmet op forsøger du at løfte arvævet op fra de underliggende strukturer. Du masserer i 5-10 minutter dagligt i en periode, indtil der er god bevægelighed i hele området omkring dit ar.

Hvis du ikke selv kan nå dit ar så kontakt mig og jeg kan udføre behandlingen.