Bindevævsmassage

Bindevævsmassage.

Bindevævsmassage som jeg udfører det, er en blid massage form, hvor jeg bearbejder bindevævet i stedet for den enkelte muskel. Teknikkerne jeg anvender, er de samme som ved Wellness massage og MFR, Myofacial Release. Jeg anvender således ikke sugekopper som ellers er den traditionelle metode.

Bindevævs systemet er de dybe og de mellemste lag i huden men også sener og ledbånd samt den levende hinde, der dækker både knogler og muskler. Inde i musklerne er der også bindevæv, idet musklerne er organiseret i mange forskellige lag.

Massage af bindevævet er således mere omfattende end blot massage af muskler. Der er lang mere at håndtere og her gælder det først og fremmest om at finde de strammer steder. Vha. test og palpering finder jeg disse steder som er der hvor bindevævet er ”limet” for meget sammen til kroppens andre vævstyper. Der hvor kroppens bevægelighed er hæmmet med smerter til følge.

Bindevævsmassage påvirker det autonome nervesystem og derfor kan det give en længere varende virkning da klienten i nogle tilfælde selv, via egen afspændingsrespons bidrager til afspændingen af bindevævet.

 

Behandling af arvæv

Behandling af arvæv.

Arvæv er bindevæv som har til opgave at ”lime” kroppen sammen igen efter en skade eller en operation. Alle ved at der dannes arvæv når et sår heler. Men det er ikke alle der ved at mens arret heler, så skal det masseres dagligt.

Dette er for at undgå at arvævet vokser for fast sammen og skaber adhærencer, der kan give problemer for de forskellige vævstypers bevægelighed imellem hinanden. Adhærencer er naturlige men kan være for voldsomme og mærkes som fortykket hud eller arvæv, der sidder fast under huden. Adhærencer hæmmer bevægeligheden og kan give smerter ved og omkring arret.

Adhærencer kan selvom de er vokset sammen, stadig masseres vha. dyb tværmassage som faktisk ødelægger vævet lidt, hvorefter kroppen selv vil forsøge at reparere det og genskabe en bedre bevægelighed imellem de forskellige vævstyper.

Massage af arvæv.

Start med massage af dit arvæv lige så snart at det er muligt. Slap af og tag dig god tid, det kan være ømt i starten.

Du starter med at massere i cirkulære bevægelser og herefter strækker du arvævet på langs og på tværs. Og når vævet er varmet op forsøger du at løfte arvævet op fra de underliggende strukturer. Du masserer i 5-10 minutter dagligt i en periode, indtil der er god bevægelighed i hele området omkring dit ar.

Hvis du ikke selv kan nå dit ar så kontakt mig og jeg kan udføre behandlingen.

Wellness massage

Wellness massage er en blid form for massage, hvor alle kroppens muskler arbejdes igennem. Der er fokus at det skal være en behagelig og afslappende oplevelse.

Læn dig tilbage og slap af imens din krop bliver plejet fra top til tå. Mærk hvordan din krop og dit sind falder til ro efterhånden som du får masseret olien ind i kroppen.

Du ligger med et lagen over dig, så det kun er det aktuelle område, der bliver masseret som er afklædt. På den måde  holder du dig varm og kan føle dig helt tryg under hele forløbet.

Jeg starter med lange blide strøg der fordeler olien og skaber varme i dit væv så jeg stille og roligt kan gå dybere ned i muskulaturen uden at du føler smerte.

Hvis du ikke ønsker massage på hænder og fødder skal du bare sige det inden vi går i gang. Det samme gælder med ansigtsmassage.

Efter massagen bør du tage dig god tid til rigtig at slappe af og komme ned i tempo, da det vil gøre din oplevelse endnu bedre. Forhåbentlig oplever du også en bedre søvn og et lavere stress niveau efter en wellness massage.

Husk også at drikke rigeligt med vand.

Så giv dig selv en wellness massage hvis du virkeligt har brug for at falde til ro og stresse af.